DSC04433

Отборът на ПМГ „Яне Сандански“ спечели Коледния турнир по тенис на маса и завоюва правото да представи Гоце Делчев в областния кръг от ученическите игри за 2015/2016 г. Първенците бяха домакини на проявата, а в нея се включиха ученици във възрастовата група 8-10 клас, съставени от тимове по 4 състезатели от другите две средни училища в града – НПГ „Димитър Талев“ и ПГ по МСС „Пейо Яворов“.

DSC04444
Основното съперничество за поредна година бе между представителите на най-старото средно училище в региона и бившия УКВ техникум. В своеобразното дерби победителите надделяха с общ резултат 3:1 от мачовете помежду им и безпроблемно взеха успеха срещу отбора на ПГ по МСС.
В решителния мач пред многобройна публика момчетата от ПМГ започнаха със загуба, след като Кирил Джинев, макар и трудно, отстъпи на деветокласника Зюлфат Имам. След това обаче Иван Боянов върна равенството, а Петко Милчев затвърди преднината на домакините. В последния двубой Златин Мингов показа, че както на корта, така и на тенис масата може да покаже сериозен технически запас и фиксира крайното 3:1, за радост на ентусиазираната публика, дошла да подкрепи своите.

DSC04450DSC04461
„Черешката на тортата“ бе демонстративния мач между първите ракети на ПМГ и НПГ Иван Боянов и Зюлфат Имам, като двамата направиха истинско шоу за зрителите, завършило с реванш за домакините.
Важен принос за доброто протичане на надпреварата имаше учителят по физическо възпитание и спорт и треньор на първенците Андон Калайджиев. Негови незаменими асистенти на съдийската маса бяха Ралина, Галина и Иван.
След проявата треньорът и учениците от Клуба по тенис на маса в ПМГ „Яне Сандански“ започнаха подготовка за участието си в областния кръг на Ученическите игри, като се очаква от НПГ „Димитър Талев“ да ги поканят за своеобразен реванш, за което намекнаха.

DSC04455DSC04434

Коментирайте