Хандбалният „Пирин“ (Гоце Делчев) най-сетне сложи край на негативната серия без спечелен мач от началото на новата състезателна година. Неврокопчани победиха НСА с безапелационното 35:21 в мач от турнира за Купата на България. Така хората на Николай Пиргов се озоваха в следващия кръг, където ги очаква друг тим от „А“ група „Чардафон“ (Габрово). Тимът взе успеха, след като показа отлична игра и силни изяви на вратарите Димитър Ортомаров и Александър Георгиев. Двамата направиха на няколко пъти решителни спасявания. В основно действащо лице в мача се превърна обаче Георги Георгиев, който бе най-резултатния състезател в тази среща с отбелязаните от него 13 гола. 10 от тях той отбеляза през първата част, когато се оказа неразгадаема задача за съперниковите състезатели. На полувремето неврокопчани завършиха с аванс от 6 гола – 17:11, след като столичани не отбелязаха гол почти 15 мин., а разликата на моменти бе 12 гола. Гостите в последните минути преди почивката успяха да намалят на половина аванса на неврокопчани, възползвайки се от отпускането им.

След почивката сценарият от първото полувреме се повтори и домакините отново започнаха да мачкат съперника още от първата минута за удоволствие на около 400-те зрители, дошли да ги подкрепят след три месеца, в които любимците им бяха наказани. До края на мача Георги Георгиев бе поет на лична защита, но неговата роля на лидер взеха Иван Мечев и Добрин Тунтев, който във вторите 30 мин. отбеляза и 5 гола във вратата на НСА. С по едно падение се отличиха още младите Тодор Жингов и Любомир Дробенов, разписвайки се за първи път в мъжкия хандбал. Голов принос за победата на „Пирин“ имаше и стражът Димитър Ортомаров.

„Определено изиграхме един отличен мач. Това е нашата селекция, това е отборът ни, който показа, че му е липсвала домашната обстановка. Демонстрирахме непостоянна игра, но се надявам, че след успеха ни срещу НСА, който само преди около 2 месеца ни победи с 4 гола, ще може целият отбор да си повярва и отново да се върнем на победния път, който ни убягваше. Бяхме съсредоточени и мобилизирани докрай и това бе нашето преимущество. Очакваме следващия си мач за първенство и за Купата на България и се надявам да опровергаем онези скептици, които твърдят, че няма да бъдем допуснати отново до финалната четворка,“ коментира треньорът Николай Пиргов след срещата.

 

Коментирайте