По инициатива на абитуриенти от гимназиите в гр. Гоце Делчев и заявеното от тях желание да се спре с въведената в последните години „мода“ за хвърляне на ориз при влизането им на бала, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов издаде нарочна заповед. В нея категорично се забранява хвърлянето на ориз, както и на всякакви зърнени храни или други предмети по дефилиращите абитуриенти, тъй като с това се застрашава техният живот и здраве, а така също се нарушава обществения ред по време на баловете.
Нарушителите на заповедта ще бъдат санкционирани съгласно действащото в страната законодателство, а изпълнението на тази заповед е възложено на началника на Районно управление «Полиция» гр532984_376352579089474_2066083038_n. Гоце Делчев.
По този повод, ръководствата на гимназиите в Гоце Делчев са провели нарочни срещи както с ръководството на общината, така и на полицията. Зрелостниците настояват пред местната власт и пред своите съграждани, да бъде уважено искането им за нормално преминаване на абитуриентските балове, без да бъдат опорочавани с прояви, каквато е хвърлянето на ориз.

Ръководството на община Гоце Делчев отправя апел към жителите и гостите на общината да не допускат и да не участват в такива дейстивия. Само така ще се предотвратят инциденти и наранявания, ще бъде опазен на обществения ред и гарантирано доброто настроение на всички зрелостници.

By hronika

One thought on “Абитуриентите от Гоце Делчев не искат да ги замерват с ориз”
  1. Правилно.. на кого му е небходимо да бъде замерян с каквито е да е зърнени храни… ПОмня, че навремето мен ме замеряха със зеле и моркови, че сме били зайчета…
    http://topkartinki.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *