Иновационни практики за превенция на агресивното поведение на учениците в началото училище бDSCN8304е темата на кръгла маса, която се проведе при домакинството на председателя на Районен съд – Гоце Делчев д-р Мария Карагьозова. Своите магистърски тези върху все задълбочаващия се социален проблем представиха Маргарита  Осенова, Йорданка Бозовайска, Ани Рупова и Неджми Кичук от магистърската степен в Югозападния университет Образователен мениджмънт.

DSCN8308

 Млади хора от Гоце Делчев и с. Абланица дискутираха  върху агресията  и  тормоза   сред  учениците, начините по които се справят с гнева, какви са взаимоотношенията в клас и на кои ценности държат.   В дискусията участваха също д-р Марияна Шехова-Канелова, проф. Филипова и доц. Вардарева от ЮЗУ “Неофит Рилски”, д-р Теменужка Любенова и  Магдалена Рахова  от  Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград, кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник – кметът Валери СаранDSCN8285дев, секретарят на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Анета Вълева. За събитието 25 март – Ден на търпението, като мярка срещу агресията, инициирано още през 2011 г. и подкрепено от всички училища в България и от Кипър, разказа Магдалена Рахова. Опитът на Гърция за предотвратяване на агресията в училище  сподели  Алики Циамура – председател на съюза на жените в гр.  Драма.

DSCN8286

И в двете страни, както и в цяла Европа агресията и тормозът в училище са сериозен проблем, с който младите хора не могат да се справят без родителите си, учителите и социалните институции в държавите, обобщи след срещата, която се провежда за втора поредна година в Гоце Делчев д-р Мария Карагьозова.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *