Административен съд – Благоевград отхвърли като неоснователна жалбата на Веселин Камбуров, кандидат за общински съветник от листата на коалицията „БСП за България“. Съдът бе сезиран с жалба за отчитане на преференциите в листата на Коалиция „БСП за България“.

В мотивите на решението се сочи, че сред протоколите на секционните комисии няма такива подписани с възражения и особени мнения. Няма и отразен спор относно действителността на бюлетините при преброяването и отчитането им. Съдът остави без уважение искането на жалбоподателя за повторен оглед и преброяване на всички недействителни и всички действителни бюлетини, подадени за кандидатска листа на Коалиция „БСП за България“  в седем избирателки секции, както и искането на оспорващия за преглед на черновите на протоколите от тези секции.

Основание за обявяване на недействителност на съответния избор са само съществените нарушения на изборния процес, при недопускане на които изборният резултат би бил различен. В настоящия случай съдът не установи такива, които да са основание избора на общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“ да се обяви за недействителен.

С решение от 19.11.2019 година съдът потвърждава решението на Общинска избирателна комисия Гоце Делчев, с което са обявени избраните за общински съветници в община Гоце Делчев.

Решението може да се обжалва в 7-дневен срок от обявяването му пред Върховния административен съд на Република България.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *