Днес административният съд – Благоевград обяви решението си по казуса Костадинка Богданова – Михаил Ковачев. Магистратите се обявиха срещу решението на ОИК – Гоце Делчев, с което за избрани от листата на ПП „ГЕРБ“ са определени общинските съветници, в частта за Михаил Ковачев.
1.Ангел Тунчев, №1 в бюлетината, с отчетени 816 гласа (181 валидни предпочитания и 635 отчетени за кандидатската листа бюлетини без предпочитания);
2. Атанас Чурков – №2 в бюлетината, получил 215 валидни предпочитания;
3. Димитър Попов – №5 в бюлетината, получил 181 валидни предпочитания;
4. Борислав Пръков – №. в бюлетината, получил 154 валидни предпочитания;
5. Димитър Гамишев – №7 в бюлетината, получил 141 валидни предпочитания;
6. Михаил Ковачев – №10 в бюлетината, получил 140 валидни предпочитания.
По жалба на кандидата на общински съветник от ПП ГЕРБ – Костадинка Богданова, беше разрешено ръчно преброяване на бюлетините в секция 22 (Дома на културата в гр. Гоце Делчев). Неправилно са отчетени единствено бюлетините подадени с отбелязани предпочитания за кандидата Михаил Ковачев, за който според извършеното преброяване от съда са подадени 5 броя бюлетини с преференции, вместо отчетените 16 броя бюлетини.

kostadinkaMIXAIL KOVACHEV
Общият брой на бюлетините с валидни преференции, подадени за Ковачев във всички избирателни секции на територията на община Гоце Делчев е 129 броя, а не 140, както е отчетено в протокола на ОИК. В случая съдът е установил съществени нарушения на изборния процес, които са основание да обяви за недействителен резултата от изборите по отношение определянето на Михаил Ковачев за общински съветник от листата на ПП „ГЕРБ“.
Магистратите са изпратили преписката в ОИК – Гоце Делчев, която трябва да обяви за спечелил мястото за общински съветник от ПП ГЕРБ следващия в листата, а това е адвокат Костадинка Богданова. Решението може да се обжалва пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от обявяването му на страните.

ПП ГЕРБ, като заинтересована страна по делото, не се е явила на заседанията в съда.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *