Община Гоце Делчев в качеството си на партньор на Агенция за социално подпомагане, която е конкретен бенефициент по проект „Приеми ме 2015” обявява прием на документи на кандидати за професионални приемни семейства.

С приоритет са кандидатите, които искат да се грижат за дете или деца във възрастова група от 10 до 18 години, без предпочитания на пол и етническа принадлежност, уточни експертът от областния екип по приемна грижа Елка Кукова.

На 24 юни от 9.00 до 17.00 ч. ще се проведе информационна кампания в офиса на ОЕПГ, който се намира се на ул. „Солун” № 20, ет.1 в гр. Гоце Делчев (в бившата сграда на Здравна каса).

Всеки желаещ да кандидатства, ще бъде консултиран от представители на Областния екип по приемна грижа и териториалната Дирекция за социално подпомагане.

Изпълнението на дейностите по горепосоченото ще се извършват при строго съблюдаване на всички противоепидемични мерки. Повече информация може да получите на телефон: 0892 089450 – Областен екип по приемна грижа.

В град Гоце Делчев и селата от общината идеята за настаняване на деца в приемни семейства не е новост. От 2012 г. насам повече от 30 деца са били настанени в приемни семейства. В момента такава грижа се полага за осем деца.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *