Състезанието е фантастична възможност да развиеш идеята си, да покажеш предприемачески умения и да придобиеш ценен опит. Участието осигурява менторска програма за доразвиване на проекта и представяне пред инвеститори с възможност за привличане на инвестиция за растеж.

Направи първата стъпка към превръщането на предприемаческа мечта в реалност.

Националният конкурс „Най-добър младежки стартъп в България 2023“ се организира от Фонда на фондовете и Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.  Първото издание беше проведено през 2022 г., когато в надпреварата участваха 36 стартъпа. Част от победителите получиха финансиране от фондовете за дялови инвестиции, а други спечелиха менторска подкрепа и множество поощрителни награди. Участниците и партньорите бяха единодушни във високата си оценка за инициативата и постигнатите резултати.

„Най-добър младежки стартъп в България 2023“ има амбицията да се превърне в най-значимия и популярен национален конкурс в България, както и в трамплин за младите предприемачи да сбъднат идеите си за собствен бизнес. Водени сме от целта да насърчим младежкото предприемачество и иновативния дух в България; да повишим предприемаческата култура (включително генериране и развитие на идеи; бизнес планиране; маркетинг, стартиране на собствен бизнес; представяне пред инвеститори и др); да информираме младежите за възможностите за финансиране и да осигурим подкрепа за най-добрите стартъпи.

Младежи от цялата страна на възраст от 18 до 29 г. с иновативни бизнес идеи могат да кандидатстват в срок до 17 април 2023 г.

Разглеждане на кандидатурите и разделянето им в категории (идейна, ранна или напреднала фаза, възрастови групи) за определяне на график за обучителната фаза според нуждите на кандидатите.

Допуснатите до участие в конкурса участници ще получат възможност за развитие на проектите си чрез менторство, обучения и срещи със създатели на успешни стартъпи.

Десетте най-добри отбора ще представят проектите си пред експертно жури и инвеститори в рамките на pitching day на 7 юни.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *