Четирима са арестувани за пласиране на нарязан тютюн и цигари. Организатор на престъпната група е от Гоцеделчевско.

От МВР информираха, че каналът се разследва от дълго време от граничните полицаи в Гоце Делчев. Съучастник от района е Севдалин Г.

Разбит е цех за рязане на тютюна край Казанлък. Оборудван е с инсталация за обработка, захранвани с ток от бензинов агрегат.

Разследващите полицаи намерили и иззели над 770 килограма нарязан тютюн, подготвен за разпространение в чували от по 10 и 100 килограма, както и 720 къса цигари. Повече от 600 килограма от нелегалната продукция е била натоварена в пикап, задържан непосредствено след като тръгва за доставки на клиенти.

Дължимият на хазната акциз на задържаната продукция е в размер на над 117 300 лева. Събраните доказателства сочат, че от края на 2018 година, когато групата била сформирана, тя е обработвала и разпространявала около 4 тона нарязан тютюн месечно.

При претърсвания на 25 адреса в различни селища на страната са иззети 4 автомобила, ползвани от участници в групата, лаптопи, таблет, мобилни телефони, пари, сим-карти, ловна пушка с 38 патрона. Разпитани са десетки свидетели.

При първоначалните разпити ръководителят на престъпната група и двама от участниците признали вината си и са дали обяснения.

Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за трима от обвинените. Четвъртият привлечен към наказателна отговорност е с взета от наблюдаващия прокурор мярка „гаранция в пари“.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *