За удобство на гражданите, от днес в сградата на общинска администрация – Гоце Делчев работи панорамен асансьор. С него е осигурена достъпна среда до всички етажи на администрацията на хора с увреждания и двигателни затруднения. Асансьорът е реализиран по проект „Осигуряване на достъпна среда и ремонт на санитарни помещения на административната сграда на община Гоце Делчев“.

Общата стойност на проекта е 170 000 лв., от които 146 030 лв. са осигурени от Програма „Красива България”, а 23 970 лв е съфинансирането от бюджета на Община Гоце Делчев.

С тези средства е изграден вътрешен панорамен асансьор с достъп до всички етажи на сградата на общината, осигурена е достъпна външна среда на централния вход на сградата, извършен е ремонт на санитарните помещения на партерния етаж, включително изграждане на адаптирано санитарно помещение за хора с увреждания, монтирана е и платформа за осигуряване на достъп до второто ниво на партерен етаж.

Проектът е част от програмата на община Гоце Делчев за привеждане на обществените сгради в съответствие с изискванията за достъпност на хора с увреждания.

 

By hronika

One thought on “Асансьор за удобство на гражданите монтираха в сградата на кметството на Гоце Делчев”
  1. Моля се на Господ поне един човек в тази общинска администрация да придобие малко вкус за естетика. Развалиха фасадата на библиотеката с външния асансьор, сега са развалили и сградата на общината.
    Ако нямат специалисти по градоустройство и архитектура могат да наемат някой от друг град/държава.
    Надявам се това съобщение да достигне до съответните отговорни лица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *