На специална церемония  Асоциацията на Кеймбридж училищата в България обяви победителите в тазгодишните Годишните награди за образование. Директорът на Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев Елка Божикова е отличена на първо място в категория “Директор на годината” за 2022г. Под ръководството на Елка Божикова, директор вече 24 години на ПМГ „Яне Сандански“, училището е включено в първия списък на иновативните училища в България.

Учителят по английски език в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев госпожа Димитрия Хаджиева е отличена с второ място в категория „Учител на годината“ за 2022г.

Елка Божикова и Димитрия Хаджиева

Кандидатите бяха оценени от експертно жури, съставено от четири утвърдени личности в сферата на образованието и словото. Това са: даровитият писател и водещ специалист по демография и етно-религиозни конфликти – Георги Бърдаров, мениджърът образователни програми към Google – Наталия Митева, главният инспектор в Националния инспекторат по образование – Надежда Николчева и преподавателят по информационни технологии в столичното 1. СУ „Пенчо П. Славейков“, с над 20 години опит в професията – Искра Георгиева.

Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България имат за цел да оценят, насърчат и отбележат върховите постижения в образователния сектор в България в ключови области, които оказват влияние върху представянето на учениците и позволяват на работещите в системата на образованието да получат заслужено признание за постигнатото в различните аспекти на тяхната работа.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *