Седмокласникът Атанас Табаков от Второ ОУ „Гоце Делчев“ в град Гоце Делчев е сред десетте най-добри в Националното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „ Аз мога тук и сега“, което се проведе от 8 до 10 ноември в град Девин.
Състезанието, което се провежда за пета поредна година, има за цел да насърчи изучаването на чужди езици и популяризиране на богатото езиково и културно разнообразие. Състезанието се провежда в три етапа – писане на есе, четене и писане с разбиране и говорене и слушане с разбиране. 249 ученици се състезаваха в три възрастови групи: 7-8 клас, 9-10 клас и 11-12 клас. След като се представи отлично в първите два етапа – есе на тема „What you want to do but you cannot?“ (Какво искаш да направиш, но не можеш) и тест Атанас се класира за третия етап Топ 10, в който се състезаваха учениците постигнали най-добри резултати. Устното изпитване се проведе под формата на диалози по пет теми.
Много добре се представиха и другите двама представители на Второ ОУ „Гоце Делчев“ – Борис Орманов и Ангел Дулев. Във възрастовата група 7-8 клас се състезаваха с общо 69 ученици от цяла България.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *