Къде е Пеевски? На този въпрос трябваше да отговори в ефира на Нова телевизия,ahmed-bashev бившият депутат и бивш кмет на Гърмен Ахмед Башев, който бе поканен да коментира темата със забраната на бурките.  „Ако трябва да ви отговоря по депесарски – питайте премиера“, пошегува се Башев. 

Повод за тази закачка бе интервю на Бойко Борисов пред бТВ отпреди два дни, в което премиерът лично съобщи: „Пеевски си отиде. Пеевски напуска страната“. С уговорката, че бил „заклет депесар“, Башев отговори  „недепесарски“ на въпроса за Пеевски.

„Аз се притеснявам за един от бизнесите на г-н Пеевски. Не знам къде е той. Не знам дали е в България или в чужбина, но едно нещо знам със сигурност – ликвидирането бизнеса на г-н Пеевски, свързан с тютюнопроизводството – и по-конкретно с „Булгартабак“ – обрича на мизерия целия Гоцеделчевски, да не кажа почти целия Благоевградски регион, в който където хората отглеждат тютюн”.

Башев каза още, винаги когато тютюнопроизводителите са имал проблеми в последните години, с намесата на „Булгартабак“ „не оставаше нито един килограм неизкупен тютюн“. В момента в региона обаче все още имало неизкупен тютюн. 

Последва въпрос: На Пеевски ли е „Булгартабак“?

„Казвам, че Пеевски участва в този бизнес. Не знам чий е „Булгартабак“, но със сигурност г-н Пеевски имаше там участие. Сега, доколкото разбирам, той напуска този бизнес, напуска ангажиментите си към тютюнопроизводителите“.

Башев допълни, че когато ДПС било на власт, нямало неизкупен тютюн, а сега 50 тона чакали. Той оприличи ситуацията на народната поговорка „Когато конете се ритат, магаретата патят“.

„Не ме интересува къде ще се позиционира г-н Пеевски. Интересува ме този бизнес, който помагаше на хората от нашия регион да не остане нито един килограм неизкупен тютюн. За съжаление сега не е така.“

Башев повтори тиражираното от медиите на Пеевски оправдание, че вина за проблемите на тютюневия холдинг имала ДСБ, чийто лидер Радан Кънев зададе в парламента въпрос за публикациите, които свързват холдинга с контрабанда. След това той остави този бизнес в чужди ръце и нашият регион загива. Хората плачат, чудят се накъде да хванат“.

 

 

By hronika

2 thoughts on “Ахмед Башев в ефира на НОВА: Притеснявам се за един от бизнесите на Пеевски”
  1. Господин бивш деректор да не би да сте решили да посеете няколко декара тютюн за лично препитание

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *