В събота Сдружението на предприемачите в регион Гоце Делчев организира базар на ръчно изработени домашни произведения, създадени от сръчни жени от региона на Гоце Делчеви и регион Щип в Македония. Базарът ще се проведе от 17 до 20 часа на площад „Македония“ в Гоце Делчев. Посетителите ще могат да опитат вкусни печива по традиционни местни и щипянски рецепти, да си изберат подарък от многобройните арт произведения като картини, дърворезби, пана и пластики, да пробват някое бижу или да си поръчат изработване на картички и украса за предстоящи празници. Участничките на базара са вещи в най-различни сфери на производство и ще ви изненадат с вкус, детайли и майсторство, обещават организаторите.

Базарът е организиран по проект Направи домашното си производство и хоби печеливши. В него са включени безработни жени, произвеждащи домашно направени продукти и занаятчийски произведения в регионите Гоце Делчев и Щип, искащи да развият хобито си в малък бизнес, който да им осигурява допълнителни доходи. Организирането на базара има за цел да подпомогне техните продажби, да изгради у тях увереност в способностите им и да рекламира продуктите им, уточняват от Сдружението на предприемачите.

By hronika

One thought on “Базар на традиционни неврокопски и македонски печива и арт изделия се организира в събота в Гоце Делчев”
  1. Страхотна идея. Надявам се да стане ежемесечно събитие и да се даде възможност и на други жени, които са изпуснали сроковете за записване, да се включат в базара. Подобни базари са изключително популярни в чужбина и създават невероятна атмосфера в скучните неделни дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *