Сандра Велчева – спортeн директор на Националната баскетболна лига, и американският баскетболист Джими Хънт, който е играл в българските отбори „Балкан“, „Ямбол“ и „Левски“, преди броени дни сключиха брак. Куп чуждоземни гости, приятели и роднини на двойката се събраха в близост до София, за да почетат празника на младото семейство. Ще се зачудите защо ви споделяме тази новина? Освен че са супер свежа спортна двойка, а ние обичаме спорта… и свежите двойки, Сандра и Джими успяха в най-важния момент от своя общ живот да подкрепят и празничните герои.

 

 

Ако някой се е чудил какво точно значи слоганът „Любов в действие“, Сандра и Джими дадоха повече от красноречиво обяснение чрез своя пример. Всички гости, поканени на тяхната сватба, бяха помолени вместо цветя за младоженците да дарят сумата за закупуването им на Holiday Heroes. Приятелите на младото семейство събраха и дариха на каузата 336 лв., за което им благодарим от цялото си сърце.

Средствата ще бъдат използвани през предстоящата кампания „Коледа 2017“, когато отново ще достигнат до хиляди български семейства в нужда, за да им помогнат да отбележат по достоен начин най-светлите празници.

 

„Празнични герои“ е сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, вписано в Централния регистър на Министерството на правосъдието. Сдружението работи за подпомагане на социално слаби семейства, възрастни хора, самотни майки и хора с увреждания, както и за насърчаване на дарителството и организиране на кампании по случай национални и християнски празници.

Те разчитат на дарения от корпоративния бизнес и от производители на храни и напитки, които могат да се включат в осигуряването на необходимите продукти за празничните пакети, които Holiday Heroes доставя на нуждаещите се.

Инициатор на идеята е Майкъл Струмейтис – собственик на най-голямата фирма за хидропонни добавки и торове в света Advanced Nutrients. Когато преди седем години той започва своя бизнес в България, установява че нивото на корпоративна благотворителност е много ниско и дори да иска да дари на нуждаещите се, няма как да го направи.

Така се ражда Holiday Heroes. От 2012 година кампаниите на сдружението са факт, а в резултат на тях през изминалите години хиляди българи посрещнаха Коледа и Великден по по-достоен и щастлив начин.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *