Президентът на ФК „Пирин“ Гоце Делчев в отговор на питането на кандидата за кмет Георги Андонов

Blagomir Tomov

 

„Какво и защо се случва в Пирин Гоце Делчев”

 

Уважаеми господин Андонов,

 

През последните дни съм обзет от противоречиви чувства – от една страна съм поласкан от интереса Ви към футболния отбор на град Гоце Делчев, макар и проявяван веднъж на четири години, от друга страна съм очарован да поговоря с Вас, макар и чрез пресата, от трета страна съм учуден, че човек на Вашето ниво се занимава с маловажни персони като мен.

Ще се опитам да отговоря индуктивно на въпросите, поставени в статия, която надявам се е писана лично от Вас:

На 03.10.2015г. Изпълнителният директор на клуба ми съобщи, че шест от футболистите на отбора отказват да участват в предстоящия на следващия ден футболен мач. Срещнах се с тях и разбрах, че причината е неизплащането на 1 /една/ месечна заплата, която те, заедно с останалите момчета следваше да получат на 25.09. Факт е, че има закъснение – 8 /осем/ дни. Ако цената на морала е 500 лева или 8 дни закъснение….

За школата няма да говоря – казах достатъчно предния път.

Никога не съм казвал, че в отбора всичко е наред. Напротив, многократно съм говорил публично за задълженията към държавни институции, треньори и футболисти – с факти и числа.

Задълженията към Националната агенция за приходите към момента са в размер на 211 000 лева. Имаме споразумение за разсрочването им. Заплатите в клуба, както стана ясно, се изплащат, макар и с няколкодневно закъснение.

Никога – никога съм нямал претенциите, че съм добър управник.

Ще си позволя да се върна четири години назад във времето.

На 20 юли 2011г. се проведе Общо събрание на ФК „Пирин” гр.Гоце Делчев, на което бе избран Управителен съвет и лицето Благомир Томов за негов председател. Резултатите от работата бяха незначителни – отборът влезе в „А” ПФГ.

На 29 май 2012г. се проведе Общо събрание на ФК „Пирин” гр.Гоце Делчев, на което бе избран Управителен съвет, в чийто състав бе избран Георги Андонов. Председателят на досегашния Управителен съвет Томов подаде оставката си – по незнайни причини.

След прекрасни сезон и половина в „А” ПФГ Управителният съвет на клуба подаде своята оставка – по знайни причини. Задълженията на клуба към 31.12.2013г. бяха в размер на 590 000 /петстотин и деветдесет хиляди/ лева, от които задълженията към НАП бяха в размер на 120 000 лева. Не помня тогава да проявявахте някаква загриженост към клуба.

На 06.01.2014г. се проведе Общо събрание на ФК „Пирин” гр.Гоце Делчев, на което бе избран Управителен съвет и лицето Благомир Томов за негов председател.

Шест месеца по-късно отборът бе изхвърлен от професионалния футбол, като мотивите на Лицензионната и Арбитражната комисия на БФС бяха задължения към НАП – 137 400 лева.

Втори сезон отборът ни играе във „В” ЮЗФГ. През изминалия сезон не успяхме да се класираме на първо място – завършихме трети. Не можем да задържим най-добрите си футболисти, но пък за мен е гордост, че те се реализират в отбори на по-високо ниво. Това лято ни напуснаха седем от най-добрите ни играчи.

Отчетите на клуба се представят на три нива – ежегодно пред НАП, ежегодно пред Общинския съвет и два пъти годишно пред феновете – на пресконференция.

            Ако сам трябва да си дам оценка – тя е три минус. Футбол не съм играл, според Вас. И Гуцев не е. И Солаков. И Близнаков. Никога.

            И мен ме е срам. От огромното внимание, проявявано веднъж на четири години. Благодаря за чудесните екипи – децата от две от формациите на клуба вече са презадоволени.

            Взимам повод от репликата, с която станахте национално известен – „Господин Премиер, ние никога няма да се продадем за малко пари” – Господин Андонов, аз не работя с хора, които се продават – нито за малко, нито за много пари.

 

Благомир Томов – Председател на Управителния съвет – в постоянна оставка

By hronika

One thought on “Благомир Томов – председател на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза “Футболен клуб Пирин – Гоце Делчев””

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *