Плов от Казахстан, брауни от Испания, пирог и сельодка от Русия, омар и скариди от остров Миконос, огромна сьомга в морска сол, спечелила награда в кулинарното шоу „Черешката на тортата”, лазаня от Италия, тарт татен от Франция, баклава и халва от Турция се конкурираха с българска баница, с точени на място кори, пастърмалък, библа, баница с петел и още куп български специалитети във вечерта на международната кухня. Поредната благотворителна инициатива на сдружение „Хроника срещу рака” събра хората с добри сърца, които не за първи път подкрепят жените от Гоце Делчев и района, които водят битка с рака. Сред тези, които се включиха в благотворителния търг и базара с ястия беше цялото ръководство на община Гоце Делчев, кметът на Гърмен, много представители на местния бизнес, хирургът онколог проф. Тома Пожарлиев и известния стоматолог неврокопчанина проф. Доан Зия, лекари, юристи, икономисти, инженери, фармацевти, общински съветници, учители, две от гимназиите в града, представители на читалищата в Гоце Делчев, Баничан, Хаджидимово и Абланица, Бизнес инкубатор – Гоце Делчев и местни ресторанти. IMG_20141127_175140IMG_20141127_175158IMG_20141127_175134

Имената на всички дарители ще бъдат публикувани в следващия брой на вестник Хроника.
За каузата в помощ на онкоболните жени и профилактика на коварната болест те дариха 6190 лв. в търга, базара и ревюто на младата дизaйнерка Мария Касова и 2420 лв., поставени в кутията за дарения. Средства продължават да постъпват и по сметката на сдружение „Хроника срещу рака” от тези, които не успяха да присъстват на благотворителната вечер.
В последните 11 месеца „Хроника срещу рака” успя да помогне материално на 49 жени от Гоце Делчев, Хаджидимово, Мосомище, Борово, Корница, Лъжница, Копривлен, Вълкосел и на децата на една млада жена, която загуби битката с рака.
Със средствата, от последната благотворителна инициатива сдружението, ще продължи да помага на жените от района в тяхната смела битка, защото знаем, че ракът не е присъда, а просто една диагноза и изпитание.
През 2015 г. предстои организиране на серия от мамологични прегледи за всички жени от района, които се отнасят с необходимата отговорност към собственото си здраве.

СДРУЖЕНИЕ ХРОНИКА СРЕЩУ РАКА БЛАГОДАРИ НА ВСИЧКИ,

КОИТО ВЯРВАТ В ДОБРОТО И ПОДКРЕПЯТ КАУЗАТА НИ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *