Близо 100 милиона лева европейски средства са инвестирани в последните 10 години в Гоце Делчев и общината  по предприсъединителните фондове и през първия и втория програмен период, стана ясно от представените проекти, които са реализирани и продължават да се реализират до 2020 година. Обобщението бе направено на заключителната среща по проект „Община Гоце Делчев – измеренията на българското европейско членство”,  проект „Община Гоце Делчев – измеренията на българското европейско членство”, финансиран по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”, която се проведе днес.

Заедно с кмета на Община Гоце Делчев Владимир Москов, в срещата участваха евродепутатът Момчил Неков, Владимир Кисьов – главен преговарящ с Европейския съюз (2000 – 2001 г.) и директор на Европейския институт от 2001 г. Да чуят кои са плюсовете и минусите от Еврочленството на България и специално за Гоце Делчев  дойдоха общински съветници, кметове на кметства, директори на детски и учебни заведения, представители на неправителствения сектор, ученици от гимназиите в Гоце Делчев, спечелили различни европейски конкурси.

По оптимистичен както за свършеното до момента и така и за европейското бъдеще на България бе Венцислав Кисьов, който даде за пример работата по привличане на средства на кмета Владимир Москов, екипа му и подкрепата на общинските съветници през годините.  Много по-критичен, особено за представянето и ползата за България в европредседателството бе евродепутатът Момчил Неков, който е обезпокоен и от предстоящото намаление на еврофондовете. 

Свои впечатления от пътуванията си до двете  столици  на Европарламента – Брюксел и Страсбург споделиха победителите в конкурсите „Аз обичам България“ и „Евроскола“ – младите хора Людмила  Фончева и Мирослав Пехливанов, Саня Севдева и Стела Тушанова.

By hronika

One thought on “Близо 100 милиона лева европейски средства са инвестирани в Гоце Делчев, евродепутат е притеснен от предстоящо намаление на фондовете, особено за земеделие”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *