Близо 26 милиона лева ще е бюджетът на Община Гоце Делчев през 2018 година. 15 770 000 лева от тях са държавни проходи, а 10 218 120 лева са предвидените постъпления в общинската хазна от местните данъци и други дейности, като увеличение на местните данъци и такси няма да има. Финансовата рамка бе обявена по време на общественото обсъждане на проекто бюджета. „С този бюджет е осигурена цялостна стабилност на общината през следващата година“ – категоричен е кметът Владимир Москов.

В сравнение с отминаващата година, бюджетът е увеличен с близо 2 милиона лева, което е свързано с повишените заплати на учителите и завишените средства за издръжка на учебните заведения. С 10 % са увеличени средствата за капиталови разходи и поддръжка на пътищата. 

„Въпреки малките местни приходи и трудностите около продажбите на общински имоти, ние правим всичко възможно за привличане на допълнителни средства за капиталови разходи“ – допълни кметът Москов.

Всеки, който се интересува как се предвижда да бъдат използвани средствата от общинската хазна може да разгледа приложените по-долу таблици. Възможни са корекции, защото последната дума имат общинските съветници, които на свое заседание в началото на идната година трябва да обсъдят и приемат окончателно бюджета, уточни финансовият директор на Община Гоце Делчев Йорданка Ендрева.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *