33 милиона и 842 хиляди лева е бюджетът за 2020 година на община Гоце Делчев, съобщи на общественото обсъждане кметът Владимир Москов. 22 милиона и 772 000 са държавните приходи, които са за издръжка на учебните и детски заведения, за социалните услуги, читалища и музей. Планираните постъпления като местни приходи са 11 милиона и 70 хиляди лева, уточни финансовият директор Йорданка Ендрева. Тези средства за издръжка на детската ясла, поддръжка на ВиК мрежата, озеленяване, осветление, пенсионерски клубове, домашен социален патронаж и други местни дейности. В капиталовата програма на общината са предвидени 4 милиона 103 хиляди 864 лева.

Започва вторият етап от пълното обновяване на ДГ „Слънце“, при който детското заведение ще бъде газифицирано. В единственото учебно заведение в общината, където отоплението е все още на дърва, училището в село Мосомище, проблемът ще бъде решен с преминаване на пелети, като за тази цел средства са предвидени, уточни директорът на строителната дирекция инж. Петър Мутафчиев. Уточнени са улиците в най-големите села в общината – Брезница и Мосомище, чието обновяване ще започне в края на месец януари, допълни още той. Средства има предвидени и за изграждане на резервоар  за питейната вода над село Лъжница.

Това са само част от дейностите предвидени за тази година, стана ясно на общественото обсъждане. Дълъг е списъкът с проекти с европейско и трансгранично финансиране, включени в индикативния разчет на средства от ЕС. Като най-мащабният  от тях е основния ремонт на Дома на културата в град Гоце Делчев, за който са осигурени 5 милиона лева.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *