Богдан Емилов Боцев е на 36 години, от гр. Гоце Делчев, кандидат за народен представител от листата на „БСП за България“ в 1-ви Многомандатен избирателен район – Благоевград.

Завършил ПМГ „Яне Сандански“ гр.  Гоце Делчев, бакалавър по “Счетоводство и контрол“ в УНСС и магистър по „Валутен и митнически контрол“ в СА „Д. Ценов“ гр. Свищов. Заместник – кмет на община Гоце Делчев от 2012 г. с ресор „Финанси, спорт и младежки дейности“. Женен, с две деца.

Защо сте изкушен от политиката, г-н Боцев?

Не бих казал, че участието ми в листата на кандидатите за народни представители на „БСП за България“ е изкушение. По-скоро за мен това е предизвикателство. От опита ми като заместник – кмет и в предишните избори за Народно събрание, съм убеден, че страната ни има нужда от голяма промяна, защото хората са на ръба на своето търпение. Много често самите те имат идеи какво и как трябва да се направи, за да стане животът им по-лек. Смятам, че един човек сам не може да донесе промяна, но ако сме заедно и обединени от обща кауза и идеи – нещата стоят по различен начин. Омръзна ми да слушам как всички млади и способни хора били избягали от България. Смятам, че в страната ни все още има млади, амбициозни, квалифицирани и професионално реализирани хора, които имат какво да дадат на страната си и аз съм твърдо решен да го докажа. Необходимо е само младите хора да бъдат по-активни, по-отговорни, да не бягат от проблемите, а да вложат всичките си знания и умения в тяхното разрешаване. Опитите за промени в законодателството, за облекчаване на бюрокрацията, за по-добри условия за правене на бизнес, за истински грижи в здравеопазването, за по-ефективно обучение и социална съпричастност към бедните, досега се блъскат в интересите на ограничен кръг от хора на върха на държавата, които се интересуват единствено от своите лични интереси и трупане на пари. Затова се впускам в политиката – защото аз поисках промяната.

Имате ли конкретен план как да преодолеете натрупания негативизъм и недоверието към Вашата партия и към политическата класа в страната ни?

Този модел на управление категорично трябва да се промени и това може да стане с нови хора, които имат идеи как това да се случи. В моята партия аз намерих такива съмишленици, а както сами се убеждавате, с нас са и хора, които никога не са били партийци, леви хора – с широко мислене и интелект, които също искат порочния модел на управление да се промени. Винаги промяната идва от младите и от недоволните, но не от тези, които мрънкат и критикуват, а от онези които имат конкретни идеи как ситуацията да се промени към по-добро. Аз съм млад човек и имам приятели с различни политически убеждения, често спорим, но относно нуждата от кардинална промяна в политическата класа всички сме категорични, че безобразното трупане на пари на гърба на хората, с измами, кражби под политическата закрила трябва да бъде тотално прерязано.

Как ще убедите хората, че сте един от носителите на промяната?

В моята партия хората не са богати, а хора, които държат на социалната справедливост и искат да живеят добре със собствения си труд, да усещат грижата на държавата и да бъдат чути от тези, които ги представляват в Народното събрание. Те искат техния народен представител да поема отговорност и да изпълнява ангажиментите си към региона. Специално в Гоце Делчев ние имаме много млади членове, които са убедени, че промяната ще бъде осъществена и с техните усилия. Доскоро бях председател на младежкото обединение и знам, че амбициите им са ясни и справедливи. Не е приятно когато приятелите ти заминават да търсят по-добър живот в чужбина. Много от тях го правят по принуда, защото тук няма как да оцеляват и да се развиват. Това трябва да се промени и аз ще работя точно за това. Не може в най-красивата и богата на природни ресурси държава, хората да са най-бедни, а младите да стават емигранти, това е абсурдно и наистина е нужна промяна.

Какво конкретно е най-необходимо на региона и на областта, за което ще работите в НС?

За Гоце Делчев нуждите са ясни. Нашата група кандидати беше на среща с кмета Владимир Москов и той ни постави задачите. Продължаване на санирането, но качествено и с възможност за по-голям контрол от гражданите, подобряването на инфраструктурата в селата – смяна на ВиК мрежата и благоустрояване на улици, изграждането на язовир над село Брезница, в близост до водохващането за Гоце Делчев и района, който ще реши трайно проблема с безводието при периоди на засушаване. Абсолютно съм за това, високотехнологични производства да бъдат насочвани към по-малките градове, като това да осигури заетост и по-добри доходи за младите и образовани хора, които ще останат по родните си места.

Подобни срещи ще имаме с всички кметове и с хората от областта и всички рационални техни идеи ще бъдат включени в програмата ни за промени.

Освен това, аз имам и мои три приоритета, които ще са основата на работата ми в Парламента, ако бъда избран за народен представител.  

Първият от тях е да създадем необходимите условия и да имаме добре образовани и силно мотивирани млади хора, които да са успешно реализирани в България. Ще насоча всичките си усилия в предложения за промяна на законодателство и нормативни актове, които да стимулират и подкрепят младите хора във всички сфери. Въвеждане на семейно подоходно облагане, промени в закона за предучилищното и училищно образование, планиране на висшето и средното образование съобразно нуждите на бизнеса, създаване на фондове за финансиране на млади български специалисти в различни сфери, нулева ставка на данък „Печалба“ за стартиращи предприятия, създадени от предприемачи до 35 г. и други.

Вторият ми приоритет е: реална подкрепа за българските производители, насърчаване на малките и средни предприятия. Като част от екипа на „БСП за България“ ще се боря в големите търговски вериги да се въведат минимални прагове за произведени в България продукти. Ще настоявам също за контрол на тавана на субсидиите по линия на директните плащания за големите стопанства и за финансиране на база реално произведена продукция.

Третият ми основен приоритет е: достъпно и качествено здравеопазване. Смятам, че е нужно да има целенасочена държавна политика за финансово обезпечаване на младите хора, които следват медицина, с ангажимента да работят в България след дипломирането си. В това отношение община Гоце Делчев има добра практика, която може да бъде приложена.

Семейството на Богдан Боцев на Националния събор на българската носия

ПРЕДИЗБОРНА ПУБЛИКАЦИЯ, СЪГЛАСНО ИЗБИРАТЕЛНИЯ КОДЕКС

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *