Пълна подкрепа на кандидата за народен представител от „БСП за България“ Богдан Боцев, но и конкретни искания към него, поставиха работещите и потребителите, настанени в няколко от социалните центрове в гр. Гоце Делчев.

В Дома за стари хора, Богдан Боцев получи искрени и вълнуващи пожелания за успех от възрастните мъже и жени. „Толкова си млад и способен, желаем ти след 4 години пак да дойдеш при нас и да отчетеш, че си изпълнил всичко, което сме ти поставили като проблеми“, пожела една от жените в Дома. Пред кандидата за народен представител, възрастните хора споделиха, че най-големият проблем за тях са ниските пенсии, което е болка на всички пенсионери в страната. „За мен, уважението и достойните старини на хората като вас, които са създали страната ни, е изключително важно. Знаете, че съм кандидат на единствената наистина социална партия, която мисли най-вече за хората в страната. Пенсионерите винаги са били и ще бъдат сред приоритетите на левицата. Каквото зависи от мен като народен представител, ако бъда избран за такъв, ще бъде направено, за да може най-после вие, нашите баби и дядовци да получавате пенсии, с които да живеете нормално“, каза Богдан Боцев. Освен увеличение на пенсиите, възрастните хора в Дома поискаха от кандидата на „БСП за България“ и нещо конкретно, което да изпълни до 25 март – да се ангажира с поставянето на пилон на който да бъде издигнат българският трибагреник. „Това е най-малкото, което бих могъл да направя за Вас и ви обещавам, че ще го изпълня преди 25 март“, категоричен бе Богдан Боцев.

В другите три социални центрове, където са настанени деца с увреждания, възрастни хора с деменция и с умствена изостаналост, кандидатът за народен представител Богдан Боцев се срещна с персонала и с част от потребителите. Работещите в центровете посочиха, че основният проблем за тях е недостатъчната субсидия, която получават от държавата, както и ниските заплати. Условията за работа, които са ни създадени са добри, срещаме подкрепа и разбиране на местно ниво във всякакви ситуации, но въпросът с държавната субсидия и възнагражденията на работещите в такива центрове, трябва да бъде решен, коментираха служителите в социалните центрове.

ПРЕДИЗБОРНА ПУБЛИКАЦИЯ, СЪГЛАСНО ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *