„Кмете, вършиш си добре работата, затова и ние ти помагаме. Опитахме се много пъти да те „свалим“, но не можем, защото си вършиш отлично работата и хората те избират“. Това каза на кмета Владимир Москов при посещението си днес в град Гоце Делчев премиерът Бойко Борисов. Заедно със със здравния министър професор Костадин Ангелов те бяха в МБАЛ „Иван Скендеров”. Министър-председателят обеща средства за довършване на неодостроената сграда в болницата и увери, че държавата ще осигури 1,5 милиона лева за апаратура (скенер, рентгени, ехографи, мамограф), която е необходима за отделението по образна диагностика. Той разгледа и новото отделение по инвазивна кардиология, в коетo ще се лекуват пациенти с инфаркти, инсулти и други спешни случаи и за него правителството отпусна вече 600 хиляди лева. От днес отделението вече има официално разрешение за работа, уточни здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Здравният министър и кметът Москов запознаха Борисов с дългогодишната практика на Общината за подпомагане на специализантите по медицина. Кметството осигурява стипендии на младите медици, които се връщат да работят в гоцеделчевската болница с придобита специалност. Министър Ангелов опроверга слуховете, че няма да има достатъчно количество за всички български граждани. Той подчерта, че се очакват 4,5 милиона ваксини от Астра Зенека. Количеството ще стигне за имунизацията на над 2 милиона българи.

На снимката: Премиерът Б. Борисов, кметът Вл. Москов, зам. кметът С. Иброш, министър К. Ангелов и управителят на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р П. Филибев

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *