Днес министър председателят Бойко Борисов и кметът на Гоце Делчев откриха най-голямата спортна зала в област Благоевград – Неврокоп Арена. „Преминахме през много перипетии, но важно е, че залата е построена и вече имаме възможностdscn3330 да ползваме. Близо 4 милиона лева са вложени в изграждането й, като 3 милиона и 600 хиляди са осигурени от правителството и останалите от общинския бюджет“ – припомни кметът Москов и благодари за разбирането и осигуреното финансиране залата да бъде довършена.

„За да го има всичко това, е че има парламент, правителство, колкото и да не се харесваме, има някакво разбиране за стабилност“ – каза премиерът Борисов и припомни за изграждането на Градския парк в съседство, осигурените средства за спортна зала в близкото село Брезница и за санираните блокове. „Радвам се, че всички са активни в санирането, след като чу, че до 10 дни започва саниране на още 21 блока в двата най-големи комплекса с панелни жилища в града „Юг“ и Дунав“.

dscn3350

Сред гостите на тържеството бяха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, областният управител Бисер Михайлов, депутати, общински съветници, спортни деятели, треньори, младежи и деца от различните спортни клубове, които ползват залата, граждани.

В самата спортна зала, премиерът Бойко Борисов и останалите официални лица, бяха посрещнати от спортисти в различните клубове в Гоце Делчев. От Футболен клуб „Пирин“ министър – председателят получи като подарък спортен екип, а капитанът на хандбалния отбор „Пирин“ му подари топка. Премиерът си тръгна със символични подаръци и от представителите на другите спортни клубове – по тенис, карате и баскетбол. Още снимки тук:

(https://www.facebook.com/pg/vestnikhronika/photos/?tab=album&album_id=1294064040651652

 

dscn3352

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *