Премиерът в оставка обяви предложенията си за ново правителство.

Вице и министър на отбраната – символна длъжност, евроатлантическа насоченост, става лидерът на СДС Румен Христов. Министър на културата, най-добрият барабанист, завършил в Холандия – Калин Вельов. 

Любен Дилов става министър на туризма. Надявам се тези сценаристи да кажат защо не те харесват. Лоши сценарии ли си писал, да кажат защо не те харесват, обяви Борисов.  А ти и по водните спортове и като културтрегер си много наясно с туризма, защото той е пропаганда, да кажеш, че нашето е по-добро от всичко останало“, обясни Борисов. 

Сашо Иванов, младо лице – министър на регионалното развитие, продължи той. „Не че не са се справили Нанков и Аврамова. Но да се види, че работя и мисля напред, обясни лидерът на ГЕРБ. 

Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Десислава Ахладова, Красен Кралев, Красимир Вълчев запaзват постовете си. Ивелина Василева пак е министър на околната среда и водите, Десислава Танева – министър на земеделието. Икономиката поема Жечо Станков, а Делян Добрев – енергетиката.  

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *