Няколко основни проблема поставиха хората в Петрич по време на изнесената приемна в града, която проведоха в понеделник вечерта народните представители от „БСП за България“ Богдан Боцев и Николай Бошкилов. След обединението на болницата в Петрич с тази в Сандански, хората се оплакват от закриване на отделения, което със сигурност ще доведе до влошаване на здравните услуги. „След обединението на двете болници, много медицински сестри и санитари са останали без работа, което бе поставено като проблем от хората в Петрич“, обясни Богдан Боцев. Казусът е сложен и изисква повече информация, затова народните представители се ангажираха да се сдобият с нея, за да помогнат за разрешаване на така създалата се ситуация.

Сред наболелите проблеми поставени по време на приемната е също съдбата на „Водоснабдяване и канализация“ – Петрич. Дружеството е общинско, натрупало е много големи задължения, което със сигурност се отразява на качеството на услугата и на нормалното функциониране на предприятието. „На доста места, където водоснабдителните дружества са общински има подобен проблем, затова е нужно въпросът да се разгледа по-сериозно и да се види какво може да се промени, за да не се трупат такива задължения“, коментира Богдан Боцев.

Хората в Петрич се оплакаха и от недостатъчно места в детските градини, най-вече за децата в предучилищна възраст. „Няколко души поставиха този проблем. Заради недостиг на места децата са били връщани, а в същото време е задължително на тази възраст да посещават детска градина. Тук е нужна по-сериозна намеса от страна на общинското ръководство, което да увеличи капацитета на някои от детските заведения, където този проблем е най-сериозен“, каза още Богдан Боцев и допълни, че с колегата му Николай Бошкилов ще се информират по-подробно за всички поставени въпроси и ще съдействат според възможностите си за тяхното разрешаване.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *