Едно място на което ще се срещат образоването, бизнеса и изкуството – така братята Мариян и Георги Темелкови, виждат своята реализирана мечта. „Град като нашия има нужда от нови идеи, нови технологии и млади и иновативно мислещи хора“ – каза в поздравлението си при откриване на Международния бразователен бизнес център, кметът на Гоце ДелчеDSCN5015в Владимир Москов. 

Гости, приятели, университетски преподаватели, много млади хора днес дойдоха да видят резултата от десетгодишните усилия на двамата предприемчиви братя от Гоце Делчев. 

От някогашната сграда на банята не е останала и следа. Модерни учебни зали, кабинети за презентации и семинарни занимания, уютен вътрешен двор – истинска  академична атмосфера, която очаква млади и мислещи хора с амбиции и техните преподаватели. „Базата е факт, въпреки трудностите, поставяме началото, същинското оживяване на нашия образователен и бизнес център, тепърва предстои. Надявам се бързо да се видят резултатите“ – каза Мариян Темелков.

Генералният мениджър на Viber за Централна и Източна Европа Атанас Райков уважи откриването на Международен образователен бизнес център в Гоце Делчев.  Райков, който отскоро е поел и ръководството на отдела за развитие на връзките на Viber с телекомите, изнесе лекция на тема „Конкурентноспособност в ерата на глобална икономика на знанието“.

DSCN5034

В новия образователен и бизнесцентър е подредена изложба на известния гръцки художник Янис Нику. Сред гостите бяха областния управител на Драма Аргирис Патакакис, кметът на Като Неврокопи Василис Янопулос, председателят на гръцко-българската търговска палата на Северна Гърция – Христос Казандзис, Маркос Демпас от ТПП в Кавала, председателят на Съюза на жените в Драма Алики Циамура, което подсказва за първи международен интерес към академията за лидери, която започва работа в гр. Гоце Делчев. 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *