DSCN4408DSCN4407DSCN4410DSCN4411
„БСП излиза от шока, след загубата на парламентарните избори. С двудневната среща на общински съветници от областите Благоевград и Смолян, поставихме началото на работата по предстоящите на есен избори за местна власт” – обобщи депутатът Кристиян Вигенин в Гоце Делчев.
„Решихме да проведем тази среща в Гоце Делчев, където имаме един от най-силните кметове на БСП. През двата дни почерпихме добър опит от домакините и се уверихме за пореден път, че чрез местните структури се правят добри политики“, заяви и депутатът от Смолян Дора Янкова, която е и заместник-председател на Парламентарната група на БСП в 43-то Народно събрание.
Предстои да се обсъждат партньорства, в съответствие с конкретната ситуация във всяка община, но със сигурност няма да има безпринципни коалиции, категорични са членовете на БСП. За БСП и партийните съвети в двете области е важно да имат повече общински съветници, които да работят за местните общности, да са полезни на гражданите, добави Дора Янкова. В работната среща са участвали евродепутатът Георги Пирински, председателите на групите общински съветници на БСП в двата региона – Милко Гавазов и Милан Богдански, както и домакините – кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и председателят на Общинския съвет на БСП Валери Сарандев
„Удовлетворен съм от огромното желание у нашите съветници и кметове за активна работа на предстоящия вот. Оптимист съм, че работим в една посока, а това означава, че ще постигнем резултатите, които сме си поставили – компетентни и успешни кандидатури за кметове и общински съветници ” – каза още Вигенин.
На срещата в Гоце Делчев социалистите от Смолянско и Благоевградско са дискутирали още бюджетите на общините за 2015 г., които предстоят да бъдат приети и ролята на общинските съветници за тяхното оформяне.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *