Областните структури на БСП и АБВ в Пиринско договориха общ фронт за изборна победа на балотажа.

Лидерите на двете леви формации Николай Бошкилов и Димитър Атанасов подписаха споразумение за безрезервна подкрепа на кандидат-президентската двойка генерал Радев и Илияна Йотова.

Споразумението е парафирано от всички партийни организации на БСП и АБВ в региона. Част от председателите изразиха пълната си мобилизация днес и пред медиите.

„Събра ни общата кауза за промяна в страната. Време е да се сложи край на небивалата демографска криза, довела до обезлюдяване на България. И двете леви партии сме за социална справедливост. Боли ни заради младите хора, които избягаха от родината. Те бяха прокудени от несправедливото управление в държавата, от правителството на ГЕРБ. Управляващите доведоха пенсионерите до гладна смърт. Сега трябва да спрем и моралния упадък на нацията ни. Генерал Радев е държавният глава, който е ангажиран прако със смяна на статуквото. Ние, за разлика от ГЕРБ, чуваме гласа на народа. Управляващата партия бойкотира всякакви промени в името на народа, това го доказаха и с референдума. Лично кметът на Благоевград Атанас Камбитов и евродепутатът Андрей Новаков даже публично се похвалиха на 6 ноември, че не гласуват в общественото допитване. Така обаче трябва да им отговорят и избирателите“, заяви лидерът на социалистите в Благоевградско Николай Бошкилов и призова всички да гласуват без страх на балотажа в неделя.

Николай Бошкилов обяви, че и в момента се купуват гласове в кварталите „Еленово“, „Орлова чука“ и Ален мак“. Той призова МВР и органите на властта да осуетят тези престъпни деяния.

„Хегемонията ГЕРБ трябва да спре. Ген. Румен Радев ще вдигне България на крака. Хората в Пиринско са обединени в желанието за коренна промяна в държавата. Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева трябва сама да се оттегли, ако има малко съвест. Срамно е, че спечели гласовете от Турция и от циганските махали. Тя не може да е български президент“, коментира областният координатор на АБВ Димитър Атанасов.

Атанасов разкри на пресконференция, че в Петричко масово са притискани избиратели, раздавани са пари и други материални облаги, преди и в деня на първия тур. От централата им сезирали полицията с конкретни факти и доказателства, но не последвала никаква реакция от страна на органите на реда. Местен полицай даже оправдал бездействието с думите: „Да остана без работа ли утре“, подчерта Атанасов.

„Лично аз подадох сигнали, че в много секции се гласува за референдум с бюлетини без пликове, но това също остана нечуто. ГЕРБ е сукано гърне. Трябва да извоюваме победата сега, иначе България остава без хора“, каза човекът на Георги Първанов в Благоевградска област.

Лидерът на социалистите в Гоце Делчев Валери Сарандев отчете, че хората в смесените райони са подложени на репресии и заплахи да гласуват за ГЕРБ. Мюсюлманите в района са дали гласа си за Пламен Орешарски, от ДОСТ сега ги притискат в полза на Цецка Цачева.

За корпоративен вот и множество закононарушения, станали на 6 ноември, съобщи и председателят на социалистите в Банско Костадин Дурчов, който е и бивш зам-областен управител на Благоевград. Дурчов обаче оптимистично заяви, че резултатите за БСП в общината са доста по-добри от предишния вот през 2011 година и коментира, че се надига червената вълна. Дурчов потвърди слухове, че ГЕРБ в Банско се цепи в навечерието на балотажа. От вчера до днес са подадени заявления за напускане на партията на Борисов представители на местния актив.

До края на деня или утре, от централата на АБВ ще оповестят национален призив за единен вот в подкрепа на генерал Радев на 13 ноември, какъв е и номерът му в интегралната бюлетина.

текст и снимка: еnovina.bg

260-680x425

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *