„От години живея в Драма със семейството си, при мен е моята внучка Адриана Зулева, която през лятото на миналата година стана жертва на опасен педофил“, така започва потресаващия си разказ Веселина Зулева от благоевградското село Покровник, баба на 5 годишната Адриана.

Репортерът ни откри Веселина на личния и телефон в Драма, където тя живее от 20 години, заедно със съпруга си. Дъщеря и, майката на Адриана работи в Германия. Веселина поиска помощ от българското посолство в Гърция, от външното ни министерство, за да накаже човекът, който брутално се изгаврил с 5 годишното момиченце и съсипал психиката му. Ето потресаващия разказ на Веселина, без съкращения и намеса:

Благодаря ви, че ме намерихте, за да разкажа една гнусна история, съсипала живота ни. От лятото на миналата година до момента обикаляме гръцките институции в търсене на справедливост, но нали сме чужденци, всички ни пренебрегват. А това, което преживяхме не пожелавам и на най-злия си враг. От 20 години живеем в Драма.

Когато се роди Ади, наш приятел Тодорос и стана кум. Уж почти роднини. През юли месец миналата година съпругът ми влезе в болница, а дъщеря ми замина да работи в Германия, там я извикаха на работа.

Внучката ми остана с мен. Докато придружавах съпруга си в болницата, само една нощ, оставих детето при кума Тодорос, той все ѝ се радваше, имахме го за близък. Когато обаче детето се прибра цяла нощ не спа, рева, говореше на сън „Куме, не ме пипай там, боли ме.. Не разбирах какво казва Ади, но състоянието ѝ продължи седмица.

Всяка нощ пищеше на сън, влошаваше се. Тръгнах по лекари, психолози, които казаха, че детето е насилвано. И това стана след деня, в който Тодорос се грижеше за нея, само за броени часове.

Потърсих полиция и съдия, разбрах, че Тодорос е блудствал с внучката ми. Той е женен, представете си какъв идиот. Психиката на внучето ми бе разбита, детето разказваше, какво е правил с нея Тодорос, не искам да ви казвам, но следи от неговата възбуда имаше по косичката на детето. „Жив да не е, изрод“, ние му имаме доверие, той така да разсипе живота ни, плаче Веселина.

Гърците много се защитават, този има братовчед на висок пост в полицията в Драма и ни гонят като империалисти от всякъде. Няма правосъдие за нас. Месеци наред ходим по мъките, гледам внучето си и си спомням какво ли е преживяло милото, урод, този отвратителен педофил. Тя Ади трудно говори за това, но ако някои ни обърне внимание, детето ще си каже, но не, затварят всички врати в търсене на правосъдие..

Бих искала да ме чуят в българското посолство, във външното ни министерство. Ние сме българи, а сме беззащитни в чужбина. В България гърците имат право на защита, разпищолват се сякаш са си у тях, в Гърция обаче българите се подлагат на страшни унижения, разказа Веселина Зулева от село Покровник, която иска защита.

Ще потърсим контакт с българския консул в Гърция и външното ни министерство, които да се свържат с Веселина Зулева. Освен това търсим контакт с адвокат от България, който да поеме защитата на семейството в този казус. Все пак става въпрос за едно българско дете- жертва на брутален гръцки гражданин.

Снимката е асоциативна

 

ИЗТОЧНИК: https://www.struma.com/obshtestvo/ekskluzivno-v-struma-com-potresavasht-razkaz-za-jestoko-prestuplenie-v-gurciya_131078/

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *