Иновационни практики за превенция на агресивното поведение на учениците в началото училище е темата на кръгла маса, която ще се проведе днес в гр. Гоце Делчев. Домакин на събитието е местния районен съд, съобщи за ХРОНИКА председателят д-р Мария Карагьозова. Свои изследвания и проучвания върху все задълбочаващия се социален проблем ще представят магистри по образователен мениджмънт от ЮЗУ – Благоевград, д-р Теменужка Любенова – председател на Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград и Магдалена Рахова  – секретар в същата организация. 

11164755_952647051460021_3352392905203387665_nОпитът на Гърция за предотвратяване на агресията в училище  ще сподели  Алики Циамура – председател на съюза на жените в гр. Драма. По темата Престъпление и наказание – има ли справедливост са предвидени изказвания на съдия Мария Карагьозова – председател на РС – Гоце Делчев и съдия Катя Бельова – председател на Окръжен съд –  Благоевград.

В дискусията ще участват още кметовете на Гоце Делчев и Хаджидимово, председателят на ОбС – Хаджидимово, преподаватели от ЮЗУ “Неофит Рилски”, съдии от  Гоце Делчев, ученици и учители от Гоце Делчев и село Абланица,  зам. -началникът на Районно управление Полиция в гр. Гоце Делчев , инспекторът  “Детска педагогическа стая” към РУП Гоце Делчев – г-н Владимир Граматов и секретарят на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Гоце Делчев.

Кръглата маса ще обсъди и приеме общи предложения към министерствата на правосъдието в Р. България и Р. Гърция, във връзка с превенцията на агресията в училище.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *