бфс

 

От Българския футболен съюз изпратиха официално писмо до Пирин Гоце Делчев, в което обръщат внимание на отбора да не играе симулативно с цел влияние на развитието на резултата от мачовете си. От БФС явно имат съмнение заради играта на Пирин в мача срещу Ботев Пловдив и поради тази причина ще искат отборът да бъде поставен „на специален мониторинг”.

Българският футболен съюз изпрати официално писмо до ПФК “Пирин” (Гоце Делчев), в което обръща внимание на ръководството на клуба да се съобразява с текстовете на чл. 46 от Дисциплинарния правилник за сезон 2013-2014. По смисъла на правилника футболистите, служебните лица, треньори или ръководители на отбор, за който е установено по надлежния ред симулативна игра или влияние на развитието на резултата или на крайния резултат на футболна среща, подлежат на изключително сериозни санкции.

БФС призовава ръководството на ПФК “Пирин” (Гоце Делчев) да запознае служителите си с въпросните текстове от правилника. В тази връзка Българският футболен съюз ще сезира официално и компетентните държавни органи с молба ПФК “Пирин” (Гоце Делчев) да бъде поставен на специален мониторинг. Ако представянето на отбора в мача срещу “Ботев” (Пловдив), изигран на 27.07. 2013 г., се превърне в тенденция през новия сезон, Българският футболен съюз няма да се поколебае да извади ПФК „Пирин“ (Гоце Делчев) от състава на “А” група, за да запази духа на феърплея и почтеността в първенството.

 

В Официалното съобщение, публикувано в сайта на БФС се казва:

Българският футболен съюз изпрати официално писмо до ПФК “Пирин” (Гоце Делчев), в което обръща внимание на ръководството на клуба да се съобразява с текстовете на чл. 46 от Дисциплинарния правилник за сезон 2013-2014. По смисъла на правилника футболистите, служебните лица, треньори или ръководители на отбор, за който е установено по надлежния ред симулативна игра или влияние на развитието на резултата или на крайния резултат на футболна среща, подлежат на изключително сериозни санкции. БФС призовава ръководството на ПФК “Пирин” (Гоце Делчев) да запознае служителите си с въпросните текстове от правилника. В тази връзка Българският футболен съюз ще сезира официално и компетентните държавни органи с молба ПФК “Пирин” (Гоце Делчев) да бъде поставен на специален мониторинг. Ако представянето на отбора в мача срещу “Ботев” (Пловдив), изигран на 27.07. 2013 г., се превърне в тенденция през новия сезон, Българският футболен съюз няма да се поколебае да извади ПФК „Пирин“ (Гоце Делчев) от състава на “А” група, за да запази духа на феърплея и почтеността в първенството.

 Отдел „Връзки с обществеността и медии“

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *