Децата и учителите от Трето основно училище „Братя Миладинови“ в град Гоце Делчев посрещнаха учители и представители на местната власт от съседните гръцки градове Драма и Като Неврокопи, като част от българо-гръцкия проект „Познавам те с малкото ти име“ (Σε γνωρίζω  με το μικρό το όνομα). Проектът се осъществява между Трето основно училище в Гоце Делчев, Основното училище в Като Неврокопи, Първо и Осмо основно училище в Драма. Трето ОУ е избраното училище на територията на община Гоце Делчев за реализиране на международния проект за тази календарна година.
Андреас Ципнидис – зам. кмет на Като Неврокопи, Янис Архондопулос – кмет на с. Потами, Гърция, Андреас Салпигидис – отговарящ за началното образование в Драма, Гърция, директори на училищата в Като Неврокопи и Драма, учители от училищата – участници в проекта се срещнаха с Владимир Москов – кмет на Община Гоце Делчев.


Денят продължи с посещение в Трето ОУ, където гръцките гости присъстваха на открит урок на тема „Български фолклор“, проведен от учителката Нели Йондева; открит урок по английски език, проведен от Антоанета Духова, открит урок по английски език, проведен от Ваня Тупарова, урок по гръцки език, проведен от гръцкия преподавател Савас Димитриадис пред 15 ученици, които изучават „Гръцки език“ с ръководител Валентин Атанасов, спортни игри на големия двор на училището под ръководството на учителката Мария Балтаджиева и на всички учители. Проведена бе среща между учителите в Трето ОУ и гостите от Гърция, на която бяха обсъдени идеите за продължаване на сътрудничеството.

Българските и гръцките учители имат и идея за създаване на мрежа, в която да участват и другите основни училища от българска и гръцка страна за споделяне на добри практики и опознаване на децата от двете страни на границата.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.