PLODOVE

Училищата и детските градини могат да подават документите за участие в схемата „Училищен плод” до 23 септември 2014 година в областните дирекции на ДФ „Земеделие”.
Приемът започна на 15 август, като до момента са приети общо 71 заявления от цялата страна. Кандидатите за участие по схемата са обособени в три групи. Това са учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общините. Важно за директорите на детските градини и училищата е, че могат да кандидатстват по схемата само чрез един заявител.
За учебна 2014/2015 година по схемата са предвидени 10,5 млн. лв. През кампанията на дете ще се полагат свежи плодове и зеленчуци на обща стойност 27,29 лева без ДДС. Запазва се стойността на порция – 0,68 лв. без ДДС. За тази учебна година има очаквания, че схемата „Училищен плод” ще стигне до 352 хиляди деца, което е повече от миналата година. През учебната 2013/2014 от подпомагането се възползваха близо 320 хиляди деца. Те ще бъдат от всички групи в детските градини, както и ученици от подготвителен до четвърти клас.
В срок до 31 октомври 2014 г. на интернет страниците на ДФ „Земеделие” – http://www.dfz.bg/ и на „Училищен плод” – http://schoolfruit.dfz.bg/ ще бъдат публикувани и списъците с одобрените изпълнители. Те ще трябва да доставят свежите плодове и зеленчуци в детските градини и училищата от 1 ноември 2014 г. до 31 май 2015 г.
Образци на документите и указанията за кандидатстване са обявени на интернет страницата на схемата – http://schoolfruit.dfz.bg
Подробности: http://schoolfruit.dfz.bg/index.php?p=news&area=1&newsid=34&name=dokumenti-po-shemata-uchilischen-plod-se-priemat-do-23-septemvri

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *