Областният управител Бисер Михайлов и заместник кметът Валери Сарандев снощи обобщиха какви са резултатите на България и в частност, за община Гоце Делчев от 10 годишното членство в ЕС. Презентациите им бяха проследени с интерес от председателя на ОбС Ангел Гераксиев, зам. кмета Саид Иброш, общински съветници, директори на учебни и социални заведения, представители на бизнеса и неправителствения сектор.

„Категорично мога да заявя, че тези десет години членство на България в ЕС, са един от най-успешните периоди в развитието на община Гоце Делчев“ – каза заместник кметът Валери Сарандев и добави

„За периода от 2007 до 2013 година в общината са инвестирани над 46 милиона лева, а за настоящия период са договорени и се изпълняват проекти за 36 милиона лева, като други  – на стойност 18 млн. лева, очакват оценка и одобрение“ – добави той. С тези средства от европейските фондове коренно се промени обликът на града и селата, което хората виждат и оценяват, каза още Валери Сарандев.

Свои презентации, свързани с ЕС, направиха още ученици от НПГ „Димитър Талев“ и ПМГ „Яне Сандански“.  Празнично настроение на срещата в конферентната зала на комплекс UVA NESTUM прибавиха момичетата от Viva dance, танцова формация „ Неврокопчанки“, оркестърът и певиците на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *