kozel-1Металната фигура на козела Мирчо в градския парк на Гоце Делчев загуби едното си ухо. (Б.р. На архивната снимката е цял). Крадци и прекупвачи на метали вероятно са обезобразили гордата осанка на любимеца на децата, сигнализираха загрижени посетители на парка. Вероятно вандалите се подготвят да отмъкнат цялата фигура, предположиха тези, които ни изпратиха снимки с нарези по краката на металната скулптура.

Ухото на козела Мирчо наистина е паднало, но е намерено и тези дни ще бъде поставено на мястото си от специалист, обещаха от охраната на парка. Следите от нарези са още от времето, в което фигурата беше преместена от парк Панорама в Градския парк, уточни шефът на охраната Румен Чифлигаров. 

kozel-uxokozel-1kozel-2

Тази новина има 1 коментара

  1. Г.Д. Reply

    Ако скоро не се намери работа за младите, ще започнат и по-страшни работи да се случват. Знам кво е да се сабудиш сутрин и да нямаш 2лв в джоба. А др вариант е да утрепиш 12-14 часа днес в някоя от гоцеделчевските „мощни фирми“ за 10-15лв (в повечето случаи с фалшив или никакъв договор) и пак сутринта да се сабудиш без пукната пара. ТИ ИЗБИРАШ!!

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.