kozel-1Металната фигура на козела Мирчо в градския парк на Гоце Делчев загуби едното си ухо. (Б.р. На архивната снимката е цял). Крадци и прекупвачи на метали вероятно са обезобразили гордата осанка на любимеца на децата, сигнализираха загрижени посетители на парка. Вероятно вандалите се подготвят да отмъкнат цялата фигура, предположиха тези, които ни изпратиха снимки с нарези по краката на металната скулптура.

Ухото на козела Мирчо наистина е паднало, но е намерено и тези дни ще бъде поставено на мястото си от специалист, обещаха от охраната на парка. Следите от нарези са още от времето, в което фигурата беше преместена от парк Панорама в Градския парк, уточни шефът на охраната Румен Чифлигаров. 

kozel-uxokozel-1kozel-2

By hronika

One thought on “Kозелът Мирчо в парка на Гоце Делчев остана без ухо, обещават да го поправят”
  1. Ако скоро не се намери работа за младите, ще започнат и по-страшни работи да се случват. Знам кво е да се сабудиш сутрин и да нямаш 2лв в джоба. А др вариант е да утрепиш 12-14 часа днес в някоя от гоцеделчевските „мощни фирми“ за 10-15лв (в повечето случаи с фалшив или никакъв договор) и пак сутринта да се сабудиш без пукната пара. ТИ ИЗБИРАШ!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *