Със свое решение Висшият административен съд отхвърли жалбата на досегашния общински съветник от ГЕРБ Михаил Ковачев и потвърди решението на административните съдии от Благоевград, които още през ноември миналата година обявихаKOSTADINKA BOGDANOVA, че Костадинка Богданова е избрана за общински съветник, а не Ковачев.

До съдебен спор в редиците на ГЕРБ – Гоце Делчев се стигна веднага след местните избори през октомври, когато Богданова обжалва решението на Общинската избирателна комисия за избора на Ковачев и настоя пред административния съд за ръчно преброяване на гласовете в една от избирателните секции. След проверката на протоколите и сравняване на повторно преброените бюлетини, магистратите се произнесоха в полза на Костадинка Богданова. Вече положилият клетва като общински съветник Михаил Ковачев обжалва решението им пред ВАС, но загуби делото.

KOSTADIN KOVACHEV

Сега е ред на Общинската избирателна комисия да отмени решението си за избора на Ковачев и да обяви за избрана неговото място адвокат Костадинка Богданова.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *