Със 128 гласа срещу 50 за другия кандидат, досегашният областен председател на ДПС Ведат Хюсеин остана начело на партията в област Благоевград. Опонент за лидерското място беше Исмаил Джинджи от с. Корница, с един мандат като общински съветник в предишния съвет на Гоце Делчев. „Добре щеше да е имаме нов лидер, но явно нямаме още достатъчно убедителни кандидатури, които да опонират на дългогодишния ни лидер. Джинджи можеше и да спечели, ако не се заигра на изборите с кандидата за кмет на Гоце Делчев от ГЕРБ Георги Андонов“ – коментира делегат, пожелал да не се цитира името му.

DSCN5339

Като задоволителни определи резултатите от дейността на партийните структури за времето от 2012 до 2016 г., в отчета си областният председател Ведат Хюсеин, позовавайки се на статистика за спечелени гласове в парламентарните, евроизборите и на DSCN5329местния вот. 

Наполовина са паднали гласовете за ДПС в община Гърмен, където според оценката на областното ръководство изборите са били най-трудни, с изключително висока избирателна активност, корпоративен вот и загуба на кметското място от кандидата Ахмед Башев.

DSCN5337DSCN5336

„Все повече се делим и противопоставяме и ако продължаваме така ще се самоунищожим като партия, етнос и религиозна общност. Всеки, който е тръгнал да разцепва ДПС е губещ“ – предупреди от трибуната на партийния форум Ведат Хюсеин. Всички обидени да преодолеят себе си и да се върнат при нас, защото това, че си добър професионалист съвсем не означава, че си добър политик“ – допълни още той.

Делегатите на конференцията решиха, че твърдо застават зад Ахмед Доган и са убедени, че той не бива да остане само почетен председател на партията, а да се завърне в активната политика.

DSCN5334

Гости на конференцията бяха съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам. председателят на партията и зам. председател на НС Алиосман Имамов, народният представител Джейхан Ибрямов, председателят на ОбС – Гоце Делчев Ангел Гераксиев, общинският съветник и представител на коалиция Народен съюз Стоян Вакареев. Приветствия към делегатите поднесоха лидерът на ГЕРБ – Гоце Делчев Димитър Гамишев и на БСП – Гоце Делчев и заместник кмет на община Гоце Делчев Валери Сарандев.DSCN5342

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.