Със 128 гласа срещу 50 за другия кандидат, досегашният областен председател на ДПС Ведат Хюсеин остана начело на партията в област Благоевград. Опонент за лидерското място беше Исмаил Джинджи от с. Корница, с един мандат като общински съветник в предишния съвет на Гоце Делчев. „Добре щеше да е имаме нов лидер, но явно нямаме още достатъчно убедителни кандидатури, които да опонират на дългогодишния ни лидер. Джинджи можеше и да спечели, ако не се заигра на изборите с кандидата за кмет на Гоце Делчев от ГЕРБ Георги Андонов“ – коментира делегат, пожелал да не се цитира името му.

DSCN5339

Като задоволителни определи резултатите от дейността на партийните структури за времето от 2012 до 2016 г., в отчета си областният председател Ведат Хюсеин, позовавайки се на статистика за спечелени гласове в парламентарните, евроизборите и на DSCN5329местния вот. 

Наполовина са паднали гласовете за ДПС в община Гърмен, където според оценката на областното ръководство изборите са били най-трудни, с изключително висока избирателна активност, корпоративен вот и загуба на кметското място от кандидата Ахмед Башев.

DSCN5337DSCN5336

„Все повече се делим и противопоставяме и ако продължаваме така ще се самоунищожим като партия, етнос и религиозна общност. Всеки, който е тръгнал да разцепва ДПС е губещ“ – предупреди от трибуната на партийния форум Ведат Хюсеин. Всички обидени да преодолеят себе си и да се върнат при нас, защото това, че си добър професионалист съвсем не означава, че си добър политик“ – допълни още той.

Делегатите на конференцията решиха, че твърдо застават зад Ахмед Доган и са убедени, че той не бива да остане само почетен председател на партията, а да се завърне в активната политика.

DSCN5334

Гости на конференцията бяха съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам. председателят на партията и зам. председател на НС Алиосман Имамов, народният представител Джейхан Ибрямов, председателят на ОбС – Гоце Делчев Ангел Гераксиев, общинският съветник и представител на коалиция Народен съюз Стоян Вакареев. Приветствия към делегатите поднесоха лидерът на ГЕРБ – Гоце Делчев Димитър Гамишев и на БСП – Гоце Делчев и заместник кмет на община Гоце Делчев Валери Сарандев.DSCN5342

By hronika

One thought on “Ведат Хюсеин остава начело на ДПС в област Благоевград, опонентът му губи заради заигравки с Георги Андонов”
  1. Другите информационни медии трият коментарите за Якоруда. Явно властите окупирали града вече 20 години така нареждат. Жалко за това. Нищо няма да променят.В Якоруда никой не иска Беди, Карафеиз, Айша Х, Сабиха П.,Куцузо, Пачката, Джама, Кавалов, Хърльови и подлогите им. Есен на местните избори всички до един ще бъдат изметени. Тези управници са позор за града, обградиха се само с братовчеди, комшииски назначения и щуробаджанащина. Нищо не направиха за Якоруда , за 20 г управление..провал..дпс им би шута, но те още се надяват…всяко начало има и край..и вашият дойде..това ли е елита на Якоруда, които не знаят чужд език,които са неграмотни половината съветници,които не отвориха нито едно работно място за 20 години, които ви прогонена от Якоруда да се считате по чужбина на гурбет, а те тук си крадат и за тях чужбина е Общината..изберете нови хора, които са чисти и неопетнени, кадърни и честни, уважавани от хората, а не като тези крадливи мишки..които с крадени пари си купиха камиончета, джипове, коли, сватби на свинчета, екскурзии, вили…а не от заплатки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *