Забавно, весело, остроумно парти и малко пиперлия, така както само ловджиите могат. Годишната вечеринка на мъжете с пушка за мирни цели и въдица за всичко, което кълве, от ЛРС Сокол Гоце Делчев стигна до максималния градус на емоциите. Ловните дружинки закриха сезона, в компанията на съпругите си с веселба до ранни зори.
Гости на ловното събитие на годината в Гоце Делчев бяха главният секретар на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, шефът на Регионалната дирекция по горите в Благоевград Иван Гергов, директорите на ДЛС „Дикчан“ Пламен Поюков и на ДГС-Гърмен Марко Запрев, кметовете на Гоце Делчев и Гърмен – ВладиIMG_2545мир Москов и Минка Капитанова, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, началниците на ГПУ и РУ-Гоце Делчев – Илия Сораджиев и Ангел Зайков и голяма група гръцки представители на ловното дружество „Артемис” начело с председателя на сдружението Йоникис Георгиадис, както и кметове на общини от южната ни съседка. Председателят на ЛРС „Сокол“ Валери Сарандев поздрави всички гости и присъстващи, като им пожела много лично и семейно щастие, както и много слука и отговорност през новия ловен сезон.

Адвокат Лилия Герова, която не пропуска ловен излет, изненада всички с идеите си и като традиционен водещ на всяка ловна веселба. Освен познатата томбола с награди, тази година бяха раздадени Оскари на Неврокопската ловна академия „Холи Гоце Делчевууд“. Три дами вадиха с уста плуващи в купа ябълки, като най-бързата от тях бе от ловната група на Мусомища. Същата дружинка обра и най-големите награди от томболата – пушка и ловна карабина, а Тодор Данев от село Борово победи шестима младежи с точния си мерник в играта „Вкарай най-много топки в коша“ и стана „Мистър лов“. Данев показа и невероятни певчески умения, които естествено допълват ловната му и танцьорска страст.

IMG_2622
Оскар „Не изпускаме питомното, ако ще и да сме за дивото“ бе връчен на Първа градска дружинка с отговорник Спас Балтаджиев. Оскар за филма „На животните с любов“ със специалната протекция на Бриджит Бардо бе връчен на ловна група от Гоце Делчев с отговорник Георги Шопов за това, че за сезона нямат нито едно отстреляно прасе.
За „филма“ с две заглавия по преживени истински истории „Оттатък границата“ или „Чуждото ни зове”, бе присъден Оскар на ловна група Мусомища с председател Иван Бабанов. ”Отново братска делба на браздата“ Оскар бе връчен на ловджиите от Мусомища, а специалната награда 100 найлонови торбички бе за ловната група на Ново Ляски с отговорник Костадин Пиронев за това, че вярна на пестеливите нрави в селото, не е предоставила нищо за ловната вечеринка, макар, че през сезона има отстреляни 11 диви прасета.
Специална награда на неврокопската академия – бутилка уиски, получи ловната група от село Тешево, с отговорник Слави Игнатов за супер успешния сезон, в който са отстреляли 25 диви прасета и щедро предоставено за вечеринката 100-килограмово прасе.
Тази година голяма част от отстреляното и уловено през сезона бе дарена за Социалния патронаж и Дома за стари хора в Гоце Делчев. (Снимки от ловджийската веселба – вижте в албума на ФБ страницата на Хроника)

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *