Над 400 дарители от целия регион се включиха в инициативата на сдружение ХРОНИКА СРЕЩУ РАКА в подкрепа на жените с онкологични заболявания. На благотворителната «Вечер на добрите ангели» бяха събрани 5 555 лв. от търг на кулинарни и художествени предмети, 665 лв. от базар и 1105 лв. от кутията за дарения. Заедно с кувертите и индивидуалните дарения, общата сума надхвърля 10 000 лв.
По-голямата част от хранителните продукти, спечелени на търга и базара, бяха дарени на Дневен център за деца с увреждания «Символ на любовта», Дома за деця лишени от родителска грижа «Иван Кюлев», Дома за възрастни хора и Дневния център за възрастни хора с увреждания. Огромната 40-килограмова торта, която беше продадена най-скъпо на търга, е специален подарък за коледния празник на малките пациенти в детско отделение на МБАЛ «Иван Скендеров».
Сдружение ХРОНИКА СРЕЩУ РАКА благодари сърдечно на всички добри хора с ангелски сърца, които подкрепиха тази кауза! Пълният списък на дарителите ще бъде публикуван на 18 декември във вестник Хроника.
Набирането на средства продължава!
Помощта е предназначена за жени с онкологични заболявания от Гоце Делчев и региона, които са в затруднено материално положение. Средствата ще се отпускат след попълване на анкетна карта, включваща епикриза на заболяването и документи, удостоверяващи социалния и икономически статус на болната.
За повече информация: тел. 0899 173917, e-mail: hronika_cancer@abv.bg или в офиса на вестник Хроника.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *