https://www.youtube.com/watch?v=4NzUgIp2rk0

0000296815-article2Две силни експлозии са избухнали тази сутрин на летището в Брюксел, съобщават белгийски медии. Според информациите,  има 11 загинали и 20 ранени при взривовете. Транспортът до летището е спрян, а всички пътници са евакуирани.

Най-малко 10 души са загинали след взрива на метростанция Маалбек, съобщиха от полицията. Всички метростанции в Брюксел са затворени.Властите призоваха хората да не излизат, а пътуващите към белгийската столица да отменят полетите си.

Двама братя от Беларус са заподозрени като извършители на кървавите атентати от тази сутрин, които парализираха Брюксел. Според източник на спецслужбите на Русия, говорил пред lifenews.ru, това са Иван и Алексей Довбаш.

Заедно с Марат Юнусов,  те влезли в Белгия още пред февруари. Tвърди се, че 27-годишният Алексей Довбаш първи е приел исляма и е започнал да общува с радикални групировки. Под негово влияние попаднал и брат му Иван (23).
Според данни на руски разузнавачи братята били в един от отрядите на „Ислямска държава“ в Сирия. След като преминали бойна подготовка и инструктажи, заминали за Европа.

снимка Twitter

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *