Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов е кандидатурата на БСП за следващите местни избори. Това бе гласувано снощи на общинска конференция на партията на социалистите. Общинските организации по места бяха номинирали също председателя на Общинския съвет на БСП и заместник-кмет на Гоце Делчев Валери Сарандев, председателя на младежката организация Богдан Боцев и общинския съветник Димитър Балтаджиев. Те тримата си дадоха отвод.

Иван Каръков от  Баничан е кандидатът на БСП за кмет на селото, а Иван Караилиев ще се състезава за кмет на село Борово. БСП ще подкрепи в изборите за кмет на Мосомище независимия кандидат Тодор Либяховски.

Червената листата с кандидати за общински съветници ще е от 29 души. Преговаряме с АБВ и с други партии от лявото пространство. Листата ни няма да е тясно партийна. Имената ще обявим до 21 август, каза председателят на БСП в Гоце Делчев Валери Сарандев. Повече от шест да са нашите съветници в новия общински съвет е целта ни, добави той.

Гости на конференцията в Гоце Делчев002 11846181_489009754591393_408159365_n бяха областният лидер на БСП Юлиян Гошев, Дария Василева – координатор за Благоевградска област, и председателите на общинските ръководства в общините Хаджидимово и Сатовча, съответно Румен Боянин и Милко Сиркьов.

„Нова политика? Да, по време на предизборната кампания ще представим подробно нашите цели и намерения, но държа да кажа, че се учим и от минали грешки. Ще решаваме проблеми и ще продължим да правим всичко, което е полезно за града, общината и нейните жители“, заяви Владимир Москов на последвалата пресконференция.

До този момент официално оповестените кандидатури за кмет в Гоце Делчев са три – на БСП, на ГЕРБ и на ВМРО и Патриот.БГ – Владимир Москов, Георги Андонов и Илия Шербетов.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *