Във връзка с наближаващия празник Сирни Заговезни, свързан с направата и паленето на ритуални огньове „сирници“, който тази година ще бъде на 1 март 2020 год., кметът на общината издаде нарочна заповед. В нея се забранява направата на „сирници“ върху тревни площи в общината, както и в близост до жилищни сгради и други постройки, създаващи опасност от пожар. Забранява се използването на автомобилни гуми и други гуми за горене, с което силно се уврежда качеството на въздуха. Тези забрани са предвидени в чл. 4, т. 3 от Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев и Наредба № 9 за осигуряване на противопожарния ред на територията на община Гоце Делчев,
Контролът и изпълнението на заповедта е възложено на Началника на Районно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ и служителите от „Екология и административен контрол“ към общинската администрация.
Фирмите „Астон сервиз“ и Общинското предприятие „Чистота“ трябва да почистят града на 2 март 2020 год. Нарушителите на заповедта ще се санкционират съгласно нормативната база, се припомня в заповедта на кмета.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *