Росица Димитрова, управител на ВиК – Благоевград днес се срещна с общинските съветници в град Гоце Делчев по тяхно настояване. Местните старейшини за дадоха множество въпроси, основно свързани с двукратно то повишаване на цената на водата само в рамките на няколко месеца.
Не прозвуча успокоително уточнението от страна управителя на ВиК, че засега услугата, която която плащат жителите на града е по-ниска, защото все още няма изградена пречиствателна станция за отпадни води, а сметките са само за доставка и канал. Цената на водата ще продължи да се увеличава, не скри инж. Димитрова.
Въпреки срещата, многото въпроси и подробните отговори на управителя на ВиК дружеството, по голяма част от общинските съветници и присъстващите граждани не са доволни от перспективата за продължаващо поскъпване на питейната вода и тази за битови нужди.
Темата за скъпата вода в атмосферата на приближаващи европейски и местни избори се очертава като една от основните в политическите кампании, които започват. Хората не са убедени и нямат обяснение защо водата трябва да поскъпва и то драстично.

dav

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *