Увеличава се броят на гражданите, които нарушават обществения ред, а намаляват тези, които си плащат наложените глоби, сочи статистика за издадените актове по Наредба 1 на Общинския съвет в Гоце Делчев. Подобна е ситуацията и с тези, които не се съобразяват със закона за опазване на селскостопанската продукция.

През миналата година за установени административни нарушения на Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита имуществото на територията на община Гоце Делчев са съставени с 52 акта повече от  2015 г. С 16 са се увеличили и актовете заради неспазване на Закона за опазване на селскостопанската продукция.

За цялата 2016 г. служители на общинската администрация са съставили общо 96 акта за установени административни нарушения на Наредба № 1. Издадени са и 57 наказателни постановления, е посочено още в отчета на кмета Владимир Москов. Най-много са съставените актове през 2016 година за нарушения на Наредба № 1 и ЗОССП в Гоце Делчев – 25. По 19 акта са били съставени в селата Лъжница и Мосомище, следвани от Корница – 10 акта, Брезница – 5, Борово – 4.  Най-малко нарушения има в селата Господинци, Делчево, Добротино и Буково. Общият размер на определените глоби за нарушения по Наредба №1 са в размер 22 600 лева, като доброволно платените глоби са само за 1 500 лв.

Крайният срок, в който нарушителите ще бъдат изчакани да заплатят глобите си е 30 април, като те имат възможност да сторят това заедно с дължимите местни данъци и такси. След тази дата всички неплатили глобите се ще бъдат дадени на съдия изпълнител, уточни секретарят на общинската администрация Марияна Устаилиева.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *