Стотици любители на лова и риболова от Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог в събота се събраха на регионален събор в най-новото село от областта – Попови ливади. По традиция те поднесоха венци и цветя на лобното място на Яне Сандански в Пирин и пред паметника на Гоце Делчев край курортното село.  Знамената на дружествата и ловните дружинки бяха осветени с християнски ритуал, а  председателят на УС на НЛРС – СЛРБ Иван Петков поздрави всички и им пожела успешен ловен сезон, който предстои да бъде открит.

Домакин на събора беше ЛРС „Сокол“ – Гоце Делчев, депутатите Кристиян Вигенин, Алиосман Имамов и Димитър Танев, кметовете на Сандански и Петрич – Кирил Котев и Димитър Бръчков, кметът на Гърмен Минка Капитанова, заместник кметовете на Разлог и Гоце Делчев, началникът на РДГ – Благоевград Иван Гергов, началниците на горските стопанства от района, представители на ловни федерации и сдружения от Гърция и Македония, бяха гости на събитието.

До късно, сред прохладата на поляните на Попови ливади в Пирин димяха скари, като всяка дружинка беше подготвила ловни деликатеси, а най-големите мераклии завъртяха дори чевермета. Неспирни хора и македонски песни, изпълнени от най-популярните изпълнители на Гоцеделчевско радваха дошлите на събора. Oчаквайте снимки от събитието!DSCN9608DSCN9664

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *