Започна изграждането и до края на годината, в сградата на общинската администрация в град Гоце Делчев ще бъде готов асансьор за граждани, които имат затруднения с придвижването и изкачването на стълбища. Заедно с него се ремонтира партерния етаж на сградата, в който също ще бъде улеснен достъпа на хора с двигателни проблеми. За строителството са осигурени dscn3176средства от програмата „Красива България“ и общинския бюджет, уточни заместник кметът Валери Сарандев. Общата стойност на проекта е 170 000 лв., от които 146 030 лв. ще бъдат финансирани от Програма „Красива България”, а 23 970 лв. е съфинансирането от общинския бюджет.

Tези средства са необходими за изграждане на вътрешен панорамен асансьор с достъп до всички етажи на сградата на кметството, осигуряване на достъпна външна среда на централния вход на сградата, ремонт на санитарните помещения на партерния етаж, включително изграждане на адаптирано санитарно помещение за хора с увреждания, доставка и монтаж на платформа за осигуряване на достъп до второто ниво на партерния етаж.

dscn3180

Проектът е част от програмата на община Гоце Делчев за привеждане на обществените сгради в съответствие с изискванията за достъпност на хора с увреждания. През 2013 г. общината изгради асансьори и рампи в две от общинските училища, а през 2014 г. бе изграден и външен асансьор на сградата на читалище „Просвета“ в гр. Гоце Делчев и градската библиотека.

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *