SNIMKAПриятели на пернатите от гоцеделчевския клон на БДЗП продължават работата си по изготвянето на европейския атлас на гнездящите птици. Екипът е изминал повече от 200 км и е посети различни типове местообитания, съобщи председателят Димитър Попов. Събирането на информация за отделните райони и регистрирането на видове птици IMGP5226продължава. По време на  обиколките природозащитниците  регистрират и всички бозайници.

С учениците от  с. Баничан, известно като селото с най-много щъркелови гнезда в региона, приятелите на птиците проведоха обучение „Ползите за обществото от опазването на белия щъркел“. Младите хора научиха за живота на белия щъркел и ползите които носи за обществото. Прякото онлайн видеонаблюдение на щъркеловото гнездо в центъра на с. Баничан продължава. На 18-май се очаква да се излюпи и първото малко щъркелче.

Тази новина има 2 коментара

  1. Дани Reply

    Приятели,вече имаме щъркелчета!

  2. Ivan Reply

    Нали щеше да има интернет сайт в които да се следи от всеки в реално време какво се случва на гнездото.Но такъв сайт няма,явно някой го прави само за собствени нужди.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.