SNIMKAПриятели на пернатите от гоцеделчевския клон на БДЗП продължават работата си по изготвянето на европейския атлас на гнездящите птици. Екипът е изминал повече от 200 км и е посети различни типове местообитания, съобщи председателят Димитър Попов. Събирането на информация за отделните райони и регистрирането на видове птици IMGP5226продължава. По време на  обиколките природозащитниците  регистрират и всички бозайници.

С учениците от  с. Баничан, известно като селото с най-много щъркелови гнезда в региона, приятелите на птиците проведоха обучение „Ползите за обществото от опазването на белия щъркел“. Младите хора научиха за живота на белия щъркел и ползите които носи за обществото. Прякото онлайн видеонаблюдение на щъркеловото гнездо в центъра на с. Баничан продължава. На 18-май се очаква да се излюпи и първото малко щъркелче.

By hronika

2 thoughts on “В Баничан очакват в сряда да се излюпи първото щъркелче за годината”
  1. Нали щеше да има интернет сайт в които да се следи от всеки в реално време какво се случва на гнездото.Но такъв сайт няма,явно някой го прави само за собствени нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *