От 110 присъстващи на номинационното събрание за кандидат-депутати, 100 подкрепиха кандидатурата на общинския лидер на ГЕРБ Димитър Гамишев. Той беше предложен от кмета на с. Борово Георги Найденов. Предложението на общинския съветник Ангел Тунчев за досегашния депутат Георги Андонов бе подкрепено само от 26 от делегатите.

Общинският съветник Костадинка Богданова и секретарката в офиса на ГЕРБ-Гоце Делчев Соня Трендафилова, които също бяха сред номинираните си дадоха отвод.

Лидерът на партията Бойко Борисов, предложен от Георги Гулев получи 102 номинации. За Цветан Цветанов, предложен от Димитър Гамишев, гласуваха 95 от присъстващите на събранието. Досегашният депутат Даниела Савеклиева получи одобрението на 44 делегати, а предложението беше на Таня Костичкова.  С 37 номинации е общинския съветник от ГЕРБ в предишния мандат Иванка Харизанова, предложена от Валя Вретенарова.  Директорът на ДГС „Дикчан“ Пламен Поюков от Сатовча бе подкрепен от 24 неврокопски членове на ГЕРБ.  16 номинации получи Йордан Андонов от Благоевград, предложен от Ангел Живков. Само 4 души гласуваха за досегашния заместник-областен управител Асим Адемов, предложен от Катя Сърбова, най-много са гласувалите против неговата кандидатура – 71.

Кой ще представлява ГЕРБ – Гоце Делчев в листата на предстоящите извънредни парламентарни избори ще реши националното ръководство на партията.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *