Кметът на община Гоце Делчев e издал нарочна заповед, въз основа на получено предупреждение за очаквани обилни валежи от дъжд и сняг от Оперативен дежурен при РДПБЗН–Благоевград.

В периода от 30.11.2017 г. – 03.12.2017г., до 12:00 часа, кметовете на кметства с. Борово, с. Баничан, с. Господинци, с. Буково, с. Лъжница, с. Корница, с. Брезница, с. Мосомище, с. Делчево, с. Добротино, с. Попови ливади, трябва да предоставят информация относно нивото на водите във водните басейни над критични стойности, е посочено в заповедта.

При възникване на извънредни ситуации, създаващи непосредствена заплаха за населението, инфраструктурата и околната среда, както и проводимостта на реките и състоянието на язовирите, да бъде изпращана информация незабавно до Дежурните на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия /ОбСНРБ/.

В заповедта е посочено също да бъде приведена техника за провеждане на неотложни аварийно-възстановителни работи, за изграждане на диги, а така също да се подготвят чували и кметовете на населените места в община Гоце Делчев да уточнят местата за тяхното напълване с пясък.

Според прогнозата за времето, днес на места в Западна България и Родопската област ще има значителни валежи, които ще продължат и през нощта.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *